Το μεγάλο φάουλ της Έλενας Ακρίτα για το εμβόλιο… (Pics)

Το λάθος της Έλενας  Aκρίτα: Η ανάρτηση που αναγκάστηκε να κατεβάσει άρον άρον (Pic)

Η ανάρτηση που προκάλεσε... χαμό.

Είναι ένα από τα πιο… φλέγοντα, τρόπον τινά, ζητήματα της τελευταίας εβδομάδας σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό: η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, να «ανεβάσει» στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram μια φωτογραφία του που τον δείχνει να εμβολιάζεται με το AstraZeneca έγινε άμεσα viral, καθώς δεν έλειψαν και οι «αμφιβολίες» για το αν πράγματι εμβολιάστηκε ή όχι.

Πολλοί ήταν αυτοί που ισχυρίστηκαν πως δεν είναι δυνατόν από τα τέλη Δεκέμβρη του 2020, όταν και πρωτοήρθαν τα εμβόλια στη χώρα μας, μέχρι σήμερα να μην έχει εμβολιαστεί ο Δήμαρχος της Αθήνας και ότι η φωτογραφία του με το AstraZeneca- το σκεύασμα, δηλαδή, που «αμφισβητείται» περισσότερο από όλα- έγινε για λόγους διαφήμισης και απλά για να παρακινήσει τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Μία εκ των… αμφισβητιών ήταν και η Έλενα Ακρίτα. Η πασίγνωστη δημοσιογράφος και σεναριογράφος έγραψε στο facebook της «Μην τηλεφωνείτε άλλο έχουμε νικητή. Ο κ. Μπακογιάννης εμβολιάζεται με καπάκι στη σύριγγα από νοσοκόμα χωρίς γάντια και ο Ιονέσκο αυτοκτονεί.»

Το μεγάλο φάουλ της Έλενας Ακρίτα για το εμβόλιο... (Pics)

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η κ. Ακρίτα αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτησή της, καθώς υπήρξε σωρεία εξηγήσεων που τεκμηρίωναν το γιατί δείχνει πραγματικό εμβολιασμό τη φωτογραφία του Μπακογιάννη όσο και το γιατί δε φοράει γάντια η νοσηλεύτρια που κρατάει τη βελόνα.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο γιατρός Π. Παπανικολάου (που είναι γνωστό, μάλιστα, πως δεν τρέφει και ιδιαίτερη… συμπάθεια στην κυβέρνηση): «Η σύριγγα είναι χωρίς πώμα κι η νοσηλεύτρια δεν χρειάζεται να φοράει γάντια (είτε πρέπει να αλλάζει γάντια με καθέναν που εμβολιάζει ή απλά να περνάει τα χέρια της με διάλυμα αλκοόλης, πάντως ΟΧΙ να έχει τα ίδια γάντια). Μην γράφετε λαλακίες.»