Αυστηρή προειδοποίηση: «Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι»

Αυστηρή προειδοποίηση: «Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι»

Επιστήμονες προειδοποιούν ότι δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό.

Από την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγει και πάλι ο τουρισμός στην Ελλάδα. Παράλληλα επιτρέπονται και πάλι οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενώ καταργούνται τα SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Κάπως έτσι αποτελέι παρελθόν το lockdown στη χώρα μας το οποίο ήταν σε ισχύ από τον Νοέμβριο μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας ξεκινά πλέον στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο υπάρχουν φωνές που δε συμμερίζονται την αισιοδοξία που επικρατεί.

Φοβάμαι ότι η κοινωνία παίρνει το μήνυμα ότι «τελειώσαμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Παράλληλα προειδοποίησε για τυχόν επιδημικό πρόβλημα και στα νησιά από τους συγχρωτισμούς.

«Το Μάρτη υπήρχε χρόνος για σοβαρό lockdown αλά Πορτογαλία και Αγγλία, με άνοιγμα αφότου κατέβουν τα κρούσματα. Η Ελλάδα έχει 2.000 με 3.000 κρούσματα και νεκρούς καθημερινά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε «πρέπει να πέσουν τα κρούσματα. Είμαστε στο τέλος του επιδημικού κύματος. Το κύμα θα πέσει, το ερώτημα είναι αν θα πέσει στους επόμενους 2 μήνες και πάμε στον Ιούνιο με 1.000 και πάνω κρούσματα… Αυτό θα είναι δυσφήμιση της Ελλάδας και κακή θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές».

«Αν συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι. Χρειάζεται τεράστια προσοχή, μάσκες, εμβολιασμοί το συντομότερο, αποφυγή συγχρωτισμών, κοινωνική ευθύνη» προειδοποίησε εκφράζοντας τις ανησυχίες του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.