Κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνονται τα ταξίδια εκτός νομού

Κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνονται τα ταξίδια εκτός νομού

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί.

Ανοίγουν και πάλι οι μετακινήσεις εκτός νομού. Από την Παρασκευή 14 Μαΐου ο τουρισμός ανοίγει ξανά και η Ελλάδα θα δέχεται πάλι επισκέπτες από ξένες χώρες μετά από αρκετούς μήνες. Μάλιστα οι προβλέψεις είναι αρκετά αισιόδοξες για την πορεία του τουρισμού μέσα στο καλοκαίρι.

Ωστόσο όπως γίνεται αντιληπτό τα ταξίδια δε θα έχουν καμία σχέση με αυτά που γνωρίζαμε προ κορωνοϊού. Η κυβέρνηση άλλωστε έχει συστήσει προσοχή και σχολαστική τήρηση των υφιστάμενων μέτρων.

Το τελευταίο άλλωστε που επιθυμούν οι κυβερνώντες είναι η διασπορά του ιού σε νησιά και απομακρυσμένα χωριά όπου η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη.

Πώς θα γίνονται τα ταξίδια αυτό εδώ και στο εξής; Για να ταξιδέψει κάποιος σε νησί θα πρέπει να έχει στην κατοχή του αρνητικό self test ή pcr 72 ώρες νωρίτερα ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για να ταξιδέψει στην επαρχία ή στο εξοχικό του θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διεξαγωγή self test ή να έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τις πρώτες ημέρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση, όμως στη συνέχεια θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα όπου θα δηλώνεται το αποτέλεσμα του τεστ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ieidiseis.gr για τους εμβολιασμένους με AstraZeneca που υπάρχει και η μεγαλύτερη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων, αναμένεται να προβλεφθεί το «πιστοποιητικό ασφαλείας» το οποίο θα διατίθεται από την 3η εβδομάδα της πρώτης δόσης όπου η ανοσία κατά του κορονοϊού φτάνει στο 70%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.