Η ημερομηνία – κλειδί για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Η ημερομηνία - κλειδί για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Πότε θα ξεκινήσει να πέφτει σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων.

Σε υψηλό επίπεδο παραμένουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκαν πάνω από 3000 νέα περιστατικά, που δείχνει ότι ο ιός δε θα αποτελέσει παρελθόν πολύ εύκολα.

Τόσο οι επιστήμονες όσο και η κυβέρνηση μιλούν για αποκλιμάκωση. Μάλιστα για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό τα εξιτήρια που έλαβαν οι ασθενείς ήταν περισσότερα από τις εισαγωγές, κάτι που δείχνει τη θετική κατεύθυνση που οδηγούνται τα πράγματα.

Για αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων έκανε λόγο ο Νίκος Τζανάκης.

Ανέφερε μάλιστα ότι η ημερομηνία κλειδί είναι η 10η Ιουνίου οπότε και ο αριθμός των κρουσμάτων θα πέσει κάτω από τα 2000 περιστατικά. Σημείωσε μάλιστα ότι το πρώτο δεκαήμερο του ίδιου μήνα ο αριθμός των διασωληνωμένων θα έχει πέσει στους 500 ασθενείς.

Είμαστε σε μια αποκλιμάκωση αυτή την στιγμή η οποία αναδεικνύεται από την πτώση των κρουσμάτων αλλά και των εισιτηρίων-εισαγωγών που φτάνει στο 35% τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι οι θάνατοι αποκλιμακώνονται περίπου 3-4 βδομάδες μετά την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και υπογράμμισε ότι αυτή την βδομάδα αναμένεται να αρχίσει να πέφτει ο μέσος όρος των θανάτων στο 50-70 ενώ τέλος του μήνα ίσως ο μέσος όρος να είναι γύρω στο 30.

Για την δυσπιστία σχετικά με εμβόλιο της Astrazeneca εξήγησε πως η πιθανότητα να πάθει κάποιος θρόμβωση είναι απειροελάχιστη μπροστά στην πιθανότητα να νοσήσει, να χάσει την ζωή του και να πάθει θρόμβωση από το ίδιο τον ιό καθώς όπως τόνισε σε ένα ποσοστό 30% που περνούν βαριά νόσο κάνει θρόμβωση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.