Αυτό είναι το σχέδιο για τα covid free νησιά της Ελλάδας

Και όμως θα υπάρχουν ελληνικά νησιά που θα κάνουν ελέγχους για κορωνοϊό

Ποια νησιά αφορά.

Το σχέδιο για να γίνουν covid free τα νησιά μέχρι τις 25 Ιουνίου έχει βάλει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, για τον λόγο αυτό το Μαξίμου ξεκίνησε τηλεδιάσκεψη με δημάρχους νησιών, στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το σχέδιο με ονομασία «Γαλάζια Ελευθερία» θα αφορά τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων των νησιών ηλικιών πάνω από 18 ετών με σκοπό να δημιουργηθεί ένα τείχος ανοσίας μέχρι την περίοδο που θα ξεκινήσει ο μαζικός τουρισμός στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση αφορά 19 νησιά με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, οι εμβολιασμοί θα γίνουν αποκλειστικά με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου.

Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν νέα κέντρα εμβολιασμών από το ΕΣΥ αλλά και κινητές μονάδες εμβολιασμών ώστε τέλος Ιουνίου όλα αυτά τα νησιά να θεωρούνται covid free προορισμοί.

«Η πρώτη μεγάλη παραλαβή των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson στα τέλη του μήνα θα κατευθυνθεί εκεί, σε εσάς δηλαδή, ώστε να χτιστεί και το πρώτο μαζικό τείχος ανοσίας. Γιατί μόνο στα 19 μεγαλύτερα νησιά μας ζουν περισσότεροι από 700.000 συμπολίτες μας. Είναι λοιπόν μία μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσετε εσείς, να αξιοποιήσει πρωτίστως η τοπική αυτοδιοίκηση και να κινητοποιήσει υπέρ του εμβολιασμού τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων σας. Η οργάνωση, άλλωστε, της εκστρατείας με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά μας χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό, ασφάλεια και απόλυτη ακρίβεια. Η «Γαλάζια Ελευθερία» θα εξελίσσεται ταυτόχρονα με την εθνική εκστρατεία», δήλωσε ο Κυρικάσος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.