Τέρμα στα σενάρια: Αυτή είναι η αλήθεια για το εμβόλιο της AstraZeneca

Τέρμα στα σενάρια: Αυτή είναι η αλήθεια για το εμβόλιο της AstraZeneca

H Kομισιόν ξεκαθάρισε το τοπίο.

Τέλος στα σενάρια, τις εικασίες και τις φήμες έβαλε η χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca και τη διακοπή συνεργασίας της Ε.Ε. με την εταιρεία που το παρασκευάζει.

Όπως ξεκαθαρίστηκε στην ανακοίνωση το εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές, κανένα θέμα υγείας δεν κρύβεται πίσω από την απόφαση της Ε.Ε. και ο μόνος λόγος διακοπής της συνεργασίας είναι η ασυνέπεια της εταιρείας στις παραγγελίες και την παράδοσή τους.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Open ο στόχος της αγωγής που κατέθεσε η Κομισιόν στην εταιρεία παρασκευής είναι να παραδοθεί κανονικά η παραγγελία με τις τελευταίες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca για να συνεχιστούν κανονικά και με ασφάλεια οι εμβολιασμοί χιλιάδων πολιτών της Ε.Ε.

«Το σκεύασμα της ΑstraΖeneca είναι ένα πολύ σημαντικό εμβόλιο στη φαρέτρα της ΕΕ και χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες το λαμβάνουν» υποστήριξε σε χθεσινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Στέφαν Ντε Κερσμάκερ χωρίς όμως να αποκλείει ότι μετά το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών δε θα μπορέσει να υπάρξει μία εκ νέου συμφωνία, υπό διαφορετικούς όμως όρους αυτήν τη φορά.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η δεύτερη δόση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της εταιρείας, είναι εξασφαλισμένη.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν μπόρεσε να κάνει παραπάνω δηλώσεις, με περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται στα δικαστήρια του Βελγίου, με το μέλλον της συνεργασίας τους να φαντάζει θολό προς το παρόν.

Οι δόσεις που χορήγησε στην Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο η εταιρεία ήταν 30 εκατομμύρια, ενώ το δεύτερο τρίμηνο θα πρέπει να παραδώσει άλλα 70 εκατομμύρια μέχρι να λήξει η σύμβαση των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.