Mετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας και SMS: Αυτά θα ανακοινωθούν αύριο

Mετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας και SMS: Αυτά θα ανακοινωθούν αύριο

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Σε νέα φάση μπαίνει η Ελλάδα από την Παρασκευή 14 Μαΐου. Την ημέρα εκείνη ξεκίνα επίσημα η τουριστική περίοδο με την χώρα μας να αναμένεται να δεχθεί 20 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες που θα τονώσουν την οικονομία.

Μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό γρανάζι της ελληνικής οικονομίας. Η έναρξη της τουριστικής περιόδου θα φέρει και σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα δεκάδων πολιτών στην επικράτεια.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανοίξει η χώρα παρά το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα.

Άλλωστε, η οικονομία δεν αντέχει άλλο lockdown αφού δεκάδες επιχειρήσεις αναμένεται να βάλουν λουκέτο. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την Παρασκευή 14 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και πλέον οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται αλλάζοντας περιφέρεια.

Όσον αφορά τα νησιά όμως η κυβέρνηση έχει προτείνει στους ειδικούς να υπάρξουν ειδικά μέτρα και έλεγχοι στους ταξιδιώτες. Οι κυβερνώντες επιθυμούν να μην υπάρξει διασπορά στα νησιά για να μην κινδυνεύσει η τουριστική περίοδος.

Γι αυτό και οι ειδικοί αναμένεται να αποφασίσουν, όσοι θέλουν να ταξιδέψουν σε νησί να διαθέτουν αρνητικό τεστ είτε να είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. Ένα δεύτερο σενάριο είναι να αξιοποιηθούν και τα self test εκτός από τα test PCR.

Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα δεν έχουν όλοι οι πολίτες τη δυνατότητα να εμβολιαστούν ακόμη.

Την ίδια ώρα αναμένεται η πλήρης απελευθέρωση του εμπορίου. Η ειδική αναμένεται να εγκρίνουν την κατάργηση του SMS για τις εξόδους αλλά και τους συστήματος click away και click inside για τις αγορές.

Φυσικά θα εξακολουθεί να ισχύει το όριο ατόμων ανά τετραγωνικά μέτρα.

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας καθώς αναμένεται να διευρυνθεί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα από 23:00 που είναι σήμερα. Στην κυβέρνηση πάντως υπάρχουν σκέψεις να διευρυνθεί και έως τις 12:30 ώστε να προλαβαίνουν οι εργαζόμενοι στην εστίαση να επιστρέψουν στο σπίτι τους και τα εστιατόρια και οι καφετέριες να δέχονται τους πελάτες τους έως τις 12:00.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.