Κατακκόκινη: Η περιοχή της Ελλάδας με 50% των τεστ θετικά στον κορωνοϊό

Αριθμός-ορόσημο: Αυτό είναι το όριο κρουσμάτων για την επαναφορά του lockdown στην Ελλάδα

Ποιες οι καταγγελίες για ιερείς και κορωνοπάρτι στην περιοχή.

Ξαφνική έκρηξη του κορωνοϊού στο Μεσολόγγι και τις γύρω περιοχές καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες, με τα κρούσματα να διπλασιάζονται και τα τεστ στους κατοίκους της περιοχής να βγαίνουν κατά το 50% θετικά.

Ήδη τα σχολεία σήμερα δε λειτούργησαν, αν και αναμένεται από αύριο να γίνει κανονικά η επιστροφή των μαθητών στα θρανία καθώς η  απόφαση του δημάρχου της πόλης ανέφερε ότι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου θα παρέμεναν κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021.

Οι πολίτες του δήμου είναι ανάστατοι και πολλοί από αυτούς κατηγορούν τους τοπικούς ιερείς ότι αψήφησαν τις εντολές της Ιεράς Συνόδου και επέτρεπαν σε πολίτες να εισέρχονται στις εκκλησίες από το Σάββατο του Λαζάρου.

Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες για «κορωνοπάρτι» στην εστίαση τις τελευταίες ημέρες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, την ίδια ώρα που αρνητές της μάσκας στην περιοχή αυξάνονται δημιουργώντας τη σημερινή δραματική εικόνα.

Ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε άγνοια για τον λόγο που υπήρξε αυτή η ξαφνική αύξηση και αρκέστηκε στο να χαρακτηρίσει τους πολίτες του δήμου του κουρασμένους με αποτέλεσμα να μην τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.