Ανοίγουν θέατρα, σινεμά, μουσεία και συναυλίες

Ανοίγουν θέατρα, σινεμά, μουσεία και συναυλίες

Ποιες οι ημερομηνίες για το άνοιγμα του κάθε κλάδου.

Η επιστροφή στην κανονικότητα και το οριστικό φινάλε στο δεύτερο lockdown που ξεκίνησε τον Νοέμβριο και συνεχίζεται ακόμα για αρκετούς κλάδους, φαίνεται πως θα έρθει μέσα στον Μάιο, σε διαφορετικές ημερομηνίες για κάθε κλάδο, αφού οι εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων διαφέρουν.

Πρώτα όπως φαίνεται θα ανοίξουν τα μουσεία στις 14 Μαΐου, μία λογική απόφαση αφού ο τουρισμός ανοίγει επίσημα στις 15 του ίδιου μήνα. Ενώ θα ακολουθήσουν τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου, αφού η επιτροπή λοιμωξιολόγων υιοθέτησε τις προτάσεις του υπουργείου Πολιτισμού για τις ημερομηνίες αυτές.

Παράλληλα θα υπάρξει και άνοιγμα των αθλητικών ακαδημιών σε σπορ που γίνονται σε ανοιχτό χώρο, υπό τις προϋποθέσεις των γκρουπ ως 10 ατόμων για 3 εβδομάδες, με το άνοιγμα να έχει προγραμματιστεί για τις 17 του μήνα.

Ο πληττόμενος εδώ και έναν χρόνο κλάδος των μουσικών και των τραγουδιστών θα ακολουθήσει στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η εισήγηση του υπουργείου που έγινε δεκτή από την επιτροπή των ειδικών αποφάσισε ότι στις 28 Μαΐου θα ανοίξουν και οι συναυλίες, φυσικά πάντα σε ανοιχτούς χώρους και θέατρα.

Σήμερα εξάλλου θα ανακοινωθούν και οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, το οποίο είχε ανακοινωθεί πως θα ξεκινήσει αύριο, 8 Μαΐου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.