Πότε καταργείται το click inside και το click away στα καταστήματα

Έρχεται νέα χαλάρωση των μέτρων.
Πότε καταργείται το click inside και το click away στα καταστήματα

Ολοταχώς για νέα χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού οδεύει η Ελλάδα. Η χώρα μας χτυπήθηκε σημαντικά από το δεύτερο κύμα του ιού που έφερε το σύστημα υγείας στα όριά του. Το υγειονομικό προσωπικό έκανε λόγο για «εφημερίες πολέμου» αφού σε πολλά νοσοκομεία η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ έφτασε ακόμη και το 100%.

Μετά τις γιορτές του Πάσχα ξεκίνησε ουσιαστικά και η σταδικά απελευθέρωση από τα περιοριστικά μέτρα που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός και ήταν σε ισχύ από τον Νοέμβριο. Η εστίαση άνοιξε τη Δευτέρα του Πάσχα ενώ μέσα στον Μάιο αναμένεται και η περαιτέρω επανεκκίνηση κάποιων δραστηριοτήτων.

Όπως όλα δείχνουν έρχεται και η κατάργηση του click away και το click inside για τις αγορές στα καταστήματα.

Όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης έρχεται η κατάργηση των δύο μεθόδων για αγορές στις 14 Μαΐου. «Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Υπογράμμισε όμως ότι οι περιορισμοί στον αριθμό των πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα θα παραμείνει. Τόνισε μάλιστα ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα ισχύουν για αρκετό καιρό ακόμη παρά την όποια χαλάρωση των μέτρων.

Ακόμη, θα επανεξεταστεί το ζήτημα των SMS και όσον αφορά το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές για τις αγορές τους δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή των Επιδημιολόγων στη συνεδρίαση της Παρασκευής θα αξιολογήσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μετά την κινητικότητα των τελευταίων 2 εβδομάδων, από το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου. Αναλόγως των δεδομένων που θα προκύψουν,θα δώσουν τις εισηγήσεις τους για περαιτέρω άνοιγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ