Τα νέα σενάρια για την απαγόρευση κυκλοφορίας δίνουν ελπίδες

Τα νέα σενάρια για την απαγόρευση κυκλοφορίας δίνουν ελπίδες

Τι σκέφτεται η κυβέρνηση.

Την αλλαγή στο ωράριο της απαγόρευσης μελετάει η κυβέρνηση αφού πρώτα περιμένει τα αποτελέσματα των πρώτων ημερών ανοίγματος της εστίασης, τόσο στα ιικό φορτίο όσο και στον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι δύο πρώτες ημέρες έδειξαν ενθαρρυντικά στοιχεία και δεν αποκλείεται το σενάριο η αλλαγή στις συνολικές ώρες απαγόρευσης να ξεκινήσει ακόμα και πριν το άνοιγμα του τουρισμού, το οποίο έχει ανακοινωθεί επίσημα πως θα γίνει στις 15 Μαΐου.

Αν τα δεδομένα είναι ικανοποιητικά τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να δούμε να μειώνεται κατά μία ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας. Θυμίζουμε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινούσε στις 22.00 ενώ από το άνοιγμα των καταστημάτων τη εστίασης η απαγόρευση ξεκινάει από τις 23.00.

Αν όλα πάνε καλά οι πολίτες θα κερδίσουν ακόμα μία ώρα με το νέο σχέδιο να δείχνει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.00-05.00. Πότε θα γίνει αυτό; Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ίσως έχουμε αλλαγή από το Σάββατο 8 Μαΐου ενώ άλλες πληροφορίες δίνουν ως ημέρα αλλαγής του ωραρίου τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η τελική πρόταση για αλλαγή προφανώς θα πρέπει να εγκριθεί από την επιτροπή των επιστημόνων καθώς η κατάσταση, τουλάχιστον στην Αττική, είναι ακόμα κρίσιμη με των αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων να αυξάνεται καθημερινά και το ΕΣΥ να συνεχίζει να πιέζεται.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.