Μήπως να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» στην κυβέρνηση γι’ αυτό που έχει κάνει;

Μήπως να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» στην κυβέρνηση γι' αυτό που έχει κάνει;

Μέσα σε πάρα πολύ μικρό διάστημα...

Δεν χρειάζεται να είσαι- δεδομένου πως έχουμε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εδώ και 2 χρόνια- δεξιός για να το δεις. Μπορείς να είσαι αριστερός, κεντρώος, κεντροαριστερός, κεντροδεξιός, αριστεροδέξιος, αμφιδέξιος, απολιτίκ- ό,τι θες, εν πάση περιπτώσει, και πάλι μπορείς να το δεις.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ν’ αφήσουμε όλοι μας στην άκρη τις κομματικές παρωπίδες (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο στην Ελλάδα, το ξέρουμε…) και για μια φορά να αξιολογήσουμε κάτι με τα αντικειμενικά κριτήρια που έχουμε μπροστά μας.

Και τι λένε αυτά; Πως η κυβέρνηση έχει πετύχει έναν μικρό άθλο σε ό,τι έχει να κάνει με το σύστημα εμβολιασμών στη χώρα μας.

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και η ομάδα του έχουν στήσει ένα άρτιο και αψεγάδιαστο σύστημα, το emvolio.gov.gr, μέσω του οποίου ο πολίτης (ο οποίος, μάλιστα, ειδοποιείται νωρίτερα και με sms στο κινητό του!) μπορεί να μπει στην πλατφόρμα των ραντεβού και μέσα σε ελάχιστα λεπτά να κλείσει και τα δύο για τις δόσεις, στο εμβολιαστικό κέντρο που επιθυμεί ανάλογα με τον ταχυδρομικό του κώδικα.

Η ταχύτητα εξυπηρέτησης είναι πραγματικά κάτι το καινοφανές για τα δεδομένα της Ελλάδας, ενώ, εξίσου σημαντικό, είναι εξαιρετικά απλό- κάτι που είναι κομβικής σημασίας, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι οι πολίτες εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Κι αν υπάρχει η «ένσταση» μερικών πως έχουμε πλέον 2021 και απλά γίνεται το προφανές σε… ηλεκτρονικό επίπεδο, μάλλον κάνουν λάθος: μια ματιά στον χαμό που επικρατεί σε άλλα (θεωρητικά πολύ πιο «προηγμένα» από το δικό μας) κράτη, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, στο θέμα του εμβολιασμού, αρκεί για να καταλάβει για το μέγεθος του κατορθώματος που έχει επιτευχθεί μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το τέρας της γραφειοκρατίας δέχεται ένα δυνατό χτύπημα κάθε φορά που κάποιος από εμάς κλείνει online το ραντεβού του. Γι’ αυτό ας το ξεκάνουμε, όπως και τον κορωνοϊό, οριστικά και αμετάκλητα όλοι μαζί.

Αλήθεια, εσείς κλείσατε το ραντεβού σας ή ακόμη;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.