Καλά νέα για τις νοσηλείες στις ΜΕΘ

Το πιο δύσκολο 48ωρο του ΕΣΥ: Πάνω από 900 οι εισαγωγές

Τα νέα δεδομένα δείχνουν αποκλιμάκωση.

O καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» και μεταξύ άλλων απάντησε για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, το οποίο παρουσιάστηκε ως μοναδική επιλογή για τους εμβολιασμούς των ηλικιών 30-39, η πλατφόρμα των οποίων άνοιξε πρόσφατα.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι δε γίνεται κανένα ξεσκαρτάρισμα ή ξεστοκάρισμα και όλα τα εμβόλια είναι σχεδόν τα ίδια σε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα δήλωσε ότι η απειλή για θρομβοεμβολή είναι απειροελάχιστη, αντίθετα είναι πολύ πιθανή σε περίπτωση που ο πολίτης ασθενήσει από covid-19.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όχι τώρα αλλά στο μέλλον θα υπάρχει η ελεύθερη επιλογή από τον πολίτη του εμβολίου με το οποίο θα εμβολιάζεται ενώ τόνισε τον κίνδυνο πνευμονίας του ασθενή ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί.

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας είχε καλά νέα για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και κυρίως για τις ΜΕΘ και τους συνολικούς ασθενείς που βρίσκονται διασωληνομένοι.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά από τις 15 Απριλίου βρισκόμαστε ήδη σε πορεία αποκλιμάκωσης και αυτό φαίνεται και από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων. Ήταν μάλιστα ακόμα πιο αισιόδοξος για τον αριθμό των νέων νοσηλειών αλλά και των υπαρχουσών καθώς δήλωσε:

«Μετά τα μέσα Ιουνίου θα μειωθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.