Γιατί δεν επιτράπηκε η μουσική στα καταστήματα εστίασης

Γιατί δεν επιτράπηκε η μουσική στα καταστήματα εστίασης

Τι οδήγησε τους επιστήμονες σε αυτή την απόφαση.

Μεγάλη συζήτηση ξεσήκωσαν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων σημείωσε ότι η αποστολή SMS για την έξοδο των πολιτών παραμένει μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Τότε θα ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη ανοίγουν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Αυτό που συζητήθηκε όμως είναι η κατάργηση της μουσικής στα καταστήματα της εστίασης.

Για ποιο λόγο όμως αποφασίστηκε από την επιτροπή των ειδικών το συγκεκριμένο μέτρο.

Μιλώντας στο Open ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση αυτή. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών το συγκεκριμένο μέτρο έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κορωνοϊός.

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας», υπογράμμισε ο κύριος Εξαδάκτυλος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται για να ακουστούμε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

«Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι το ίδιο ασφαλής. Υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας», κατέληξε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.