Συνεδριάζουν οι ειδικοί – Τι θα αποφασίσουν

Συνεδριάζουν οι ειδικοί - Τι θα αποφασίσουν

Τι θα πέσει στο τραπέζι των ειδικών.

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να εξετάσουν στη σημερινή τους συνεδρίαση οι λοιμωξιολόγοι. Η επιτροπή του υπουργείου Υγείας συνέρχεται ξανά σήμερα, Τετάρτη και θα εκτιμήσει την κατάσταση με τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσει ανάλογα για τα μέτρα που θα ισχύουν μετά την περίοδο του Πάσχα.

Ένα από τα σημεία που έχουν προτείνει τα κυβερνητικά στελέχη είναι η κατάργηση του SMS για μετακινήσεις. Με το άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου, πιστεύεται ότι δεν υπάρχει νόημα για τη συνέχισή του, ενώ δεν τηρείται από όλους τους πολίτες.

Ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για την κατάργησή του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ethnos.gr οι επιστήμονες φοβούνται ότι με την κατάργηση του SMS θα δοθεί η εικόνα πλήρους χαλάρωσης. Τότε είναι πιθανό να υπάρξει νέα σημαντική διασπορά του ιού, παρά το γεγονός ότι παρατηρείται πτωτική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνεται.

Στο τραπέζι των συζητήσεων για την οριστική κατάργηση των SMS έχει πέσει και η 15η Μαΐου. Τότε θα ανοίξει επίσημα η τουριστική περίοδος και η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις δε θα έχει νόημα.

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου αναμένεται να επιτραπούν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Έτσι θα διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να μεταβούν σε κάποιο εστιατόριο ή σε κάποια καφετέρια εκτός του δήμου διαμονής τους.

Μαζί με τα μηνύματα στο 13032 για μετακίνηση, αναμένεται να καταργηθεί και το sms στο 13033 για το λιανεμπόριο. Θεωρείται βέβαιο ότι μαζί με την κατάργηση των SMS θα καταργηθούν και τα ραντεβού για αγορές με το click inside. Εξάλλου το υπουργείο Ανάπτυξης τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο δημιουργούν δυσκολίες στους καταναλωτές, γι αυτό και η κίνηση είναι σχετικά περιορισμένη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.