Το τελειωτικό χτύπημα: Το μέτρο-εξπρές της κυβέρνησης που θα βγάλει νοκ-αουτ τον covid

Οριακή η κατάσταση στην Αττική – Πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα

Έρχεται και μας λύνει τα χέρια...

O κορωνοϊός συνεχίζει να προκαλεί πληθώρα προβλημάτων σε σύσσωμο τον πλανήτη, καθώς τα νούμερα σε ημερήσια κρούσματα, διασωληνωμένους και, δυστυχώς, θανάτους εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά.

Ωστόσο, το τέλος της πανδημίας αρχίζει να αχνοφαίνεται, μιας και οι εμβολιασμοί προχωρούν με ικανοποιητικούς πλέον ρυθμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον στη χώρα μας άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και ήδη από σήμερα Τρίτη ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, ενώ λίαν συντόμως θ’ ανοίξει και για τους 40-49.

Ωστόσο, είναι ένα άλλο μέτρο που έρχεται και μας κάνει να αισιοδοξούμε πως ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στον εμβολιασμό κατ’ οίκον των ατόμων που κινδυνεύουν περισσότερο από όλους μας: τους συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 80-89, δηλαδή, οι οποίοι είτε αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα είτε, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να εμβολιαστούν.

«Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα των 85+ δεν είναι η πιο ενδεικτική διότι μπορεί να υπάρχου κινητικά προβλήματα, δυσκολία να μετακινηθούν από το σπίτι, μπορεί να υπάρχουν ζητήματα ως προς την περιοχή όπου ζουν. Άρα θα αντιμετωπιστούν ως ειδικότερη ομάδα όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν σε εμβολιαστικά κέντρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Θα μελετήσουμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό αυτών των ανθρώπων και με κατ’ οίκον εμβολιασμό», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Ακόμα ένα «όπλο» μπαίνει στη φαρέτρα της ανθρωπότητας, λοιπόν, προκειμένου να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχύτερα με τον ιό…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.