Το άνοιγμα της εστίασης φέρνει μεγάλη αλλαγή στο λιανεμπόριο

Το άνοιγμα της εστίασης φέρνει μεγάλη αλλαγή στο λιανεμπόριο

Τι θα πέσει στο τραπέζι των ειδικών.

Αντίστροφα μετράμε για το άνοιγμα της εστίασης και την επανεκκίνηση σημαντικού κομματιού της οικονομίας. Όπως ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα καταστήματα εστίασης θα ανοίξουν στις 3 Μαΐου εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και του Νίκου Χαρδαλιά, τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργήσουν με υποχρεωτικό self test στους εργαζόμενους. Όπως όλα δείχνουν το άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης θα φέρει αλλαγή στα SMS αφού είναι εξαιρετικά πιθανό να καταργηθούν.

Άλλωστε δεν προβλέπεται κωδικός μετακίνησης για τέτοιου είδους έξοδο.

Το άνοιγμα της εστίασης όμως θα φέρει και άλλες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών. Την ίδια ώρα, εξετάζεται και η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανόν από την Τετάρτη 5 Μαΐου να μπορούμε να ψωνίζουμε ελεύθερα χωρίς click away και click in shop. Ωστόσο, για τη Μεγάλη Εβδομάδα θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα για το εορταστικό τραπέζι, στο οποίο θα μπορούν να είναι μέχρι εννέα άτομα σε εσωτερικό χώρο και 12 σε εξωτερικό χώρο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η περίοδος του Πάσχα αποτελεί crash test για το συνολικό άνοιγμα της οικονομίας. Μην ξεχνάμε ότι και ο τουρισμός ανοίγει στις 15 Μαΐου με σημαντικούς περιορισμούς.

Το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 11 το βράδυ μετά και το άνοιγμα της εστίασης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.