Ο μεγάλος φόβος κυβέρνησης και ειδικών για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μειώθηκε το ιικό φορτίο της Αττικής

Τι είναι αυτό που τρομάζει.

Με την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων που είναι σε ισχύ από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα. Όπως δήλωσε στο τηλεοπτικό μήνυμά του την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, από τις 3 Μαΐου επανεκκινεί και πάλι η εστίαση.

Τα καταστήματα της εστίασης ήταν κλειστά όλον τον χειμώνα και είναι ο κλάδος που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη φθορά λόγω των μέτρων. Πολλοί καταστηματάρχες άλλωστε σημειώνουν ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που δε θα ανοίξουν αφού έχουν οδηγηθεί στο λουκέτο.

Η Μεγάλη εβδομάδα λειτουργεί και ως ένα μεγάλο τεστ για την κυβέρνηση και το ολικό άνοιγμα της οικονομίας.

Η κυβέρνηση είναι ανακουφισμένη από τον αριθμό των κρουσμάτων που δείχνει πτωτική τάση ωστόσο ο προβληματισμός για την πορεία του ιού μετά τις γιορτές παραμένει. Μην ξεχνάμε ότι είναι πιθανό να παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού στις Εκκλησίες, τόσο στην Αττική, όσο και στην επαρχία ενώ υπάρχει φόβος για μαζικές συγκεντρώσεις σε σπίτια, ανήμερα του Πάσχα.

Στις Εκκλησίες, αποτελεί κοινή παραδοχή ότι είναι πολύ δύσκολη η επιτήρηση των μέτρων από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι Αρχές θα ρίξουν όλη την προσοχή τους στις μαζικές συγκεντρώσεις σε πλατεία, πάρκα καθώς και σε πάρτι που οργανώνονται σε σπίτια ενώ υπάρχει μεγάλος έλεγχος και στα διόδια.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας έχουν μπει «ύποπτες» ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών των Βορείων και Νοτίων Προαστίων για την ημέρα του Πάσχα. Αν τα πράγματα την περίοδο των γιορτών εξελιχθούν καλά, τότε θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και για τον τουρισμό που όπως είπε ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει στις 15 Μαΐου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.