Εστίαση: Ανοίγει χωρίς SMS – Μύλος με το ωράριο απαγόρευσης

Εστίαση: Ανοίγει χωρίς SMS - Μύλος με το ωράριο απαγόρευσης

Οι διφορούμενες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών

Στο «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε νωρίς το πρωί ο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, για το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαίου και τους κανόνες αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρηθούν για το ομαλό άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου.

Όσον αφορά τα υποχρεωτικά self test στους εργαζομένους και το κόστος που θα αναλάβει η κάθε επιχείρηση ο ΓΓ δήλωσε:

«Τα self test είναι στην διάθεση επιχειρήσεων και εργαζόμενων προκειμένου να υπάρχει η αυτοδιάγνψση του κοινού. Παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις παραγωγικές ηλικίες. Άνοιξε για τους 30+, θα ανοίξει για τους 40+ που σημαίνει ότι το εργατικό δυναμικό γρήγορα θα έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση».

«[…]Οι επιχειρήσεις όταν είναι ανοιχτές και παράγουν υπεραξία να αναλάβουν ένα κόστος σε αυτή τη διαδικασία. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πελάτες τους».

Για το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε σχέση με το ωράριο των καταστημάτων οι απόψεις διίστανται και όπως πρόσθεσε ο κος Σταμπουλίδης «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα».

Παρόλα αυτά όταν του ζητήθηκε διευκρίνιση αν θα υπάρχουν πρόστιμα μετά τις 23.00 για ανθρώπους που μόλις έφυγαν από καταστήματα της εστίασης, κάτι που ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αρνήθηκε, ο ΓΓ απάντησε:

«Εγώ άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αφενός και αυτήν την εβδομάδα υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και από την άλλη εβδομάδα στις 23:00. Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.