Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο αριθμός που τρομάζει την κυβέρνηση

Η βόμβα της χρονιάς: «Κλειστά ως το τέλος του έτους γυμνάσια, Α’ και Β’ Λυκείου»

Το είπε εμμέσως ο Πρωθυπουργός.

Μετά από αρκετό καιρό απευθύνθηκε στους Έλληνες πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός το απόγευμα της Τετάρτης γνωστοποίησε το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου και το άνοιγμα του τουρισμού από τις 15 του ίδιου μήνα.

Εκτός του οδικού χάρτη για την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά και στους εμβολιασμούς. Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός ακόμη δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση στο θέμα των εμβολίων.

Μην ξεχνάμε ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό αυτή την στιγμή «όπλο» απέναντι στον κορωνοϊό, την στιγμή μάλιστα που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη κάποιο φάρμακο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε την ίδια μέρα το υπουργείο Υγείας, στην ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών έχει εμβολιαστεί το 68%, που είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα μικρό είναι το ποσοστό στις ηλικίες 60-64 και 65-69 ετών, που άνοιξαν και τελευταίες.

Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει την κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ηλικιακή κατηγορία πολιτών που είναι ακόμη αρκετά ενεργή στην κοινωνία, που βγαίνει έξω, ταξιδέψει ενώ αρκετοί μπορεί και να εργάζονται ακόμη.

Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν αναφέρει κυβερνητικοί αξιωματούχοι για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας, πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του συνολικού πληθυσμού. Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια ότι σύμφωνα με όσα έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεγάλο ποσοστό των ασθενών που διασωληνώνεται πλέον είναι ανεμβολίαστοι πολίτες.

Αναλυτικά τα ποσοστά εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα:

  • Για τους 85 ετών και άνω, εμβολιάστηκε 61% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 65,7%.
  • Για τους 80-84 ετών, εμβολιάστηκε το 61% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 66%.
  • Για τους 75-79 ετών, εμβολιάστηκε το 68% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 77%.
  • Για τους 70-74 ετών, εμβολιάστηκε το 50% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 70,57%.
  • Για τους 65-69 ετών, εμβολιάστηκε το 27% με μία δόση (είναι από τις ομάδες που άνοιξαν τελευταία) και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 68,5%.
  • Για τους 60-64 ετών, εμβολιάστηκε το 51% με μία δόση και αν συνυπολογιστούν τα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 60%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.