Αυτό θα συμβεί σε όποιον επιχειρήσει να κάνει Πάσχα στο χωριό

Oριστικά χωρίς Πάσχα στο χωριό: Τι θα ισχύσει

Τα νέα μέτρα που αυστηροποιούνται τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό το απόγευμα της Τετάρτης, των σημαντικών ημερομηνιών για τη χαλάρωση των μέτρων και την επιστροφή στο πρώτο επίπεδο, αναμένονται οι ανακοινώσεις της Παρασκευής, που θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τις απαγορεύσεις οι οποίες θα ισχύσουν την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μπορεί ο τουρισμός να ανοίγει στις 15 Μαΐου και μαζί του να καταργούνται πιθανότατα τα sms μετακίνησης, η απόφαση όμως για τη Μεγάλη Εβδομάδα δείχνει ότι θα υπάρχουν πολύ αυστηρά μέτρα για να μην υπάρξουν διαπεριφερειακές μετακινήσεις, κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχεία.

Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί σε κάθε μεγάλο οδικό δίκτυο που συνδέει τους νομούς ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι εκτός από αυστηρά πρόστιμα θα υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Ειδικά σε όσους προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ψευδείς δηλώσεις εικονικής κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ θα υπάρξουν και εκ των υστέρων έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν κάποιοι βρήκαν τρόπο να σπάσουν τους αρχικούς ελέγχους και μετακινήθηκαν προς την περιφέρεια κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.