Τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία; Τα νέα δεδομένα

Ανατροπή με το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες περιοχές»...

Πόσο θα επηρεάσει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Το άνοιγμα των σχολείων ήταν ένα από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούσαν την κυβέρνηση από το δεύτερο lockdown και μετά, με τις προσπάθειες να επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες μέσα στον χειμώνα να μένουν άκαρπες, με ένα μικρό διάλειμμα μόνο λίγων ημερών κατά το οποίο η επιστροφή των μαθητών συνδέθηκε με το ξέσπασμα του αριθμού των κρουσμάτων.

Μετά από αρκετούς μήνες και αφού όλες οι δηλώσεις έδειχναν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν πριν από το λιανικό εμπόριο και την εστίαση, για πρώτη φορά απαντήθηκε το πότε θα υπάρξει το άνοιγμα δημοτικών, γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων του λυκείου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει μετά το Πάσχα.

«H 10η Μαΐου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test»δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Παράλληλα οι πληροφορίες δίνουν την 11η Ιουνίου σαν την τελευταία ημέρα που θα μείνουν ανοιχτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ενώ οι μαθητές του Δημοτικού αναμένεται να μείνουν στις αίθουσες μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα.

Στα μέσα Ιουνίου, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθούν οι φετινές Πανελλήνιες ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν φαίνεται πιθανό να πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.