Έχουμε ημερομηνία: Τότε θα τελειώσουν τα SMS μετακίνησης στο 13033

«Μόνο με σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου θα πέσουν τα κρούσματα»

Κάτω από ποιες συνθήκες θα καταργηθούν τα sms.

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, τις κατηγορίες ανθρώπων που θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες αλλά και την αναμονή για την απόφαση του Π.Ο.Υ. για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Αυτό που είχε όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι πληροφορία που έδωσε ο υφυπουργός για το πότε θα σταματήσουν οι μετακινήσεις των πολιτών να γίνονται με sms και κωδικούς στο 13033, το οποίο συνεχίζει να υφίσταται από τον Νοέμβριο, όταν και αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δεύτερο γενικό lockdown.

Ο κος Γεωργαντάς αφού τόνισε ότι μακάρι να μπορούσαμε από σήμερα να καταργήσουμε το 13033 πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα υπομονή.

Παρόλα αυτά εξήγησε ότι το άνοιγμα της εστίασης αλλά και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων θα είναι οι ημερομηνίες ορόσημο για να σταματήσει να χρειάζεται η αποστολή sms για τις μετακινήσεις.

«Άμα ανοίξει η εστίαση, άμα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θεωρώ ότι πλέον θα λείπουν και οι λόγοι (για τα SMS). Νομίζω ότι ο καθοριστικός μήνας για όλα αυτά θα είναι ο Μάης».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.