Oριστικά χωρίς Πάσχα στο χωριό: Τι θα ισχύσει

Oριστικά χωρίς Πάσχα στο χωριό: Τι θα ισχύσει

Θα θυμίσει Χριστούγεννα η Μεγάλη Εβδομάδα.

Στην οριστική απόφαση να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και να μην επιτραπεί η μαζική έξοδος των πολιτών από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια, φαίνεται πως κατέληξε η κυβέρνηση.

Οι αποφάσεις έρχονται με γνώμονα την μη ικανότητα αναχαίτησης προς το παρόν του τρίτου κύματος του κορωνοϊού και το ενδεχόμενο να κινδυνεύσει το άνοιγμα των σχολείων, του τουρισμού και της εστίασης ρίχνει οριστικό άκυρο στις μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα ως τώρα, το πιθανότερο είναι να υπάρξει ένα μοντέλο μετακινήσεων που θα θυμίζει πολύ αυτό που εφαρμόστηκε τα Χριστούγεννα του 2020 αλλά και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αυτό το μοντέλο στηρίζεται στην αποστολή sms στο 13033 με κωδικό 6 για ατομική μετακίνηση σε σπίτια φίλων εντός νομού, σε περιορισμένο αριθμό ατόμων αλλά και χρονικής διάρκειας του κωδικού.

Για το άνοιγμα των εκκλησιών δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, αλλά υπάρχουν σκέψεις για να λειτουργήσουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, παράλληλα με μία διεύρυνση του ωραρίου χωρίς απαγόρευση από τις 21.00.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να θεωρούνται από τώρα δεδομένα, όπως το μη άνοιγμα της εστίασης ακόμα και δέκα ημέρες μετά το Πάσχα αλλά και η απαγόρευση μετακινήσεων ανάμεσα σε νομούς ακόμα και με απόδειξη εμβολιασμού ή πρόσφατου self test.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.