Τα «κορωνοπάρτι» φέρνουν άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα

Τα «κορωνοπάρτι» φέρνουν άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα

Η κυβέρνηση είναι προβληματισμένη.

Πονοκέφαλο προκαλούν στην κυβέρνηση οι εικόνες ακραίου συνωστισμού που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Τα κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα να πίνουν το ποτό τους σε πλατείες και κεντρικά σημεία χωρίς καμία απόσταση μεταξύ τους έχουν προβληματίσει, με τους κυβερνώντες να ψάχνουν να βρουν μία λύση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να γίνει έκτακτη σύσκεψη προκειμένου το θέμα να συζητηθεί εκτενώς. Στη σύσκεψη θα τεθούν επί τάπητος όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου να μη συνεχιστούν αυτές οι εικόνες.

Ένα πιθανό σενάριο είναι να εξεταστεί το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα απ’ ότι προγραμματιζόταν.

Αποτελεί κοινό μυστικό άλλωστε ότι με τα καταστήματα της εστίασης να είναι κλειστά από τον Νοέμβριο, οι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι έχουν κουραστεί από το πολύμηνο lockdown. Το ποτό σε ένα μπαρ ή το φαγητό σε ένα εστιατόριο θα μπορούσε να αποτελεί αποκούμπι.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα της εστίασης, νωρίτερα απ ότι υπολογιζόταν μετά τις εικόνες αυτές. Άλλωστε οι καταστηματάρχες θα μπορούσαν να ελέγξουν καλύτερα αν γίνεται σωστή τήρηση των μέτρων.

Μην ξεχνάμε ότι όπως έχει τονίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος της κυβέρνησης είναι ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείνει. Εφόσον δηλαδή αποφασιστεί να ανοίξει η εστίαση το πιο πιθανό είναι να παραμείνει ανοιχτή εφόσον βέβαια τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Σε μεγάλο γρίφο εξελίσσεται και η έξοδος του Πάσχα. Το περσινό ήταν υπό το καθεστώς αυστηρού lockdown όπου δεν επιτράπηκαν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με τους πολίτες να ψήνουν στα μπαλκόνια και τις αυλές των σπιτιών.

Στις τακτικές ενημερώσεις για τον κορωνοϊό, έχει τονιστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από το περσινό. Ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας.

Οι ίδιοι οι επιστήμονες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το άνοιγμα. Οι τελικές αποφάσεις πάντως για το Πάσχα αναμένονται ακόμη και τη Μεγάλη Εβδομάδα καθώς τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.