Ακόμη και Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για το Πάσχα

Ακόμη και Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για το Πάσχα

Τι θα καθορίσει τις αποφάσεις των ειδικών.

Σε γρίφο για πολύ δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί το ζήτημα των μέτρων κατά την περίοδο του Πάσχα. Πέρσι, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και του πρώτου lockdown υπήρχε ελάχιστη κίνηση στους δρόμους.

Τις τελευταίες ημέρες συζητείται πολύ έντονα να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις κατά την περίοδο των γιορτών του Πάσχα. Έτσι θα μπορέσουν όλοι όσοι θέλουν να περάσουν τις ημέρες του στο χωριό τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο αποτελεί το αρνητικό self test.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι ειδικοί επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο θα φέρει νέα έκρηξη των κρουσμάτων. Μην ξεχνάμε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη με παραπάνω από 800 ασθενείς διασωληνωμένους.

Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι δε θα πρέπει να αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Δεν αποκλείεται μάλιστα η επιτροπών των λοιμωξιολόγων να συνεδριάσει τη Μεγάλη Εβδομάδα προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις που θα καθορίσουν πώς θα γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι θέμα έχει θέσει και η Ιερά Σύνοδος. Η εκκλησία ζητά να ανοίξουν οι ναοί προκειμένου ο κόσμος να παρακολουθήσει διά ζώσης τη λειτουργία της Ανάστασης, με αποστάσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.