Συνεδριάζουν οι ειδικοί – Τι αλλάζει από Δευτέρα

Συνεδριάζουν οι ειδικοί - Τι αλλάζει από Δευτέρα

Τι αναμένεται να ανοίξει.

Ημέρα αποφάσεων για τα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας είναι η Παρασκευή. Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει και αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις της για το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων από τη Δευτέρα.

Οι λοιμωξιολόγοι θα λάβουν υπόψη τους τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις που θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά. Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί αφού μετά από καιρό ανακοινώθηκε τριψήφιος αριθμός θανάτων ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς πάνω από 800.

Η πιο πιθανή απόφαση των ειδικών έχει να κάνει με την κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα λιανεμπορίου.

Με την εισαγωγή των selt test και στον κλάδο των εργαζομένων αυτών των καταστημάτων, λύνονται τα χέρια των ειδικών. Σύμφωνα με όσα γράφονται θα αποφασιστεί η κατάργηση των ραντεβού και το αριθμού 13032 και της τρίωρης εξόδου για ψώνια.

Οι ειδικοί αναμένεται να ανάψουν το πράσινο φως και για το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής. Οι λοιμωξιολόγοι είναι προβληματισμένοι από το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο ωστόσο όπως φαίνεται θα απαντήσουν θετικά στο αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής γιατί οι υπηρεσίες τους παρέχονται σήμερα από άλλα κέντρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Παράλληλα, οι επιστήμονες αναμένεται να δώσουν την έγκρισή τους για την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων ιδιαίτερα για τα Λύκεια.

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα διευκολυνθούν στην προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι όποιες αποφάσεις για την περίοδο του Πάσχα αναμένεται να παρθούν αργότερα, αφού τα δεδομένα αλλάζουν από βδομάδα σε βδομάδα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.