Αυστηρή προειδοποίηση: «Το Πάσχα στο χωριό θα φέρει έκρηξη κρουσμάτων»

Αυστηρή προειδοποίηση: «Το Πάσχα στο χωριό θα φέρει έκρηξη κρουσμάτων»

Πληθαίνουν οι φωνές για τη διατήρηση των περιορισμών την περίοδο του Πάσχα.

Σε μείζον ζήτημα των ημερών εξελίσσεται η έξοδος των πολιτών την περίοδο του Πάσχα. Οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις δεν επιτρέπονται εδώ και αρκετό καιρό ενώ έχει ξεκινήσει δειλά δειλά η συζήτηση για τυχόν άρση του συγκεκριμένου μέτρου τις ημέρες των γιορτών.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι πολίτες θα εξέρχονται από την περιφέρειά τους με αρνητικό self test. Δεν είναι όμως λίγο εκείνοι που εκφράζουν την ισχυρή αντίθεσή τους για το άνοιγμα την περίοδο του Πάσχα.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο ΕΣΥ παραμένει σε οριακό σημείο. Μην ξεχνάμε ότι το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε ρεκόρ διασωληνωμένων με 809 ασθενείς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο Νίκος Καπραβέλος ανέδειξε για μία ακόμα φορά με γλαφυρό τρόπο τον Γολγοθά που ανεβαίνουν οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Ο Διευθυντής της Β ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, είπε χαρακτηριστικά πως «είχαμε μία μαρτυρική εφημερία με 62 εισαγωγές για κορωνοϊό κι ακόμη έρχονται ασθενείς…»

Ο γιατρός εξήρε την δουλειά που γίνεται με τους εμβολιασμούς, μιας και φαίνεται ότι αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αφού «έχουμε περισσότερους νέους με κορωνοϊό, στους μεγαλύτερους έχει κάνει δουλειά το εμβόλιο».

Ο Νίκος Καπραβέλος σημείωσε ότι κάνουμε πισωγυρίσματα, καθώς «για δεύτερη φορά χάσαμε τον έλεγχο. Τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται πιο προσεκτικά. Εν μέσω θυέλλης τρίτου κύματος πάμε για ανοίγματα».

Ήταν μάλιστα κάθετα αντίθετος στο άνοιγμα την περίοδο του Πάσχα: «δεν συζητάω καν το Πάσχα στο χωριό αν δεν πέσουν τα κρούσματα. Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα η μετακίνηση από τη μία περιοχή στην άλλη μπορεί να προκαλέσει τέτοια έκρηξη που θα τη θυμόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς…» ανέφερε

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.