Συνεδριάζουν οι ειδικοί: Τι ανοίγει τη Δευτέρα

Συνεδριάζουν οι ειδικοί: Τι ανοίγει τη Δευτέρα

Τι θα πέσει στο τραπέζι των ειδικών.

Συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης η υποεπιτροπή των ειδικών για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Οι επιστήμονες καλούνται να εξετάσουν όλα τα δεδομένα και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα επόμενα ανοίγματα στη χώρα με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Τα νέα ανοίγματα εξελίσσονται σε γρίφο για γερούς λύτες αφού την Τετάρτη ανακοινώθηκε νέο ρεκόρ διασωληνωμένων με 802 ασθενείς. Γνωστοποιήθηκαν ακόμη πάνω από 4.000 νέα κρούσματα αλλά και 93 ακόμη θάνατοι.

Αυτά τα στοιχεία δημιουργούν εύλογες απορίες ως προς το τι θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Τα αιτήματα που έχει καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης αφορούν κυρίως τα κέντρα αισθητικής. Ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπογραμμίσει ότι πρέπει να ανοίξουν όπως άλλες επιχειρήσεις καθώς υπάρχουν άλλες που είναι ανοιχτές και προσφέρουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες δημιουργώντας μεγάλα θέματα ανταγωνισμού.

Οι ειδικοί θα αποφασίσουν ακόμη αν θα πρέπει να ανοίξουν τα malls και τα πολυκαταστήματα. Το ίδιο θέμα τέθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα με τους ειδικούς να είναι αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο σημειώνοντας ότι είναι νωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει και ζήτημα κατάργησης των ραντεβού στο λιανεμπόριο. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ήδη περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που μπαίνουν στα καταστήματα κάθε φορά.

Ακόμη, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το μέτρο του SMS στο 13032 και της τρίωρης εξόδου για ψώνια δε λειτουργεί στην πράξη. Καταναλωτές και καταστηματάρχες εφευρίσκουν τρόπους προκειμένου να ψωνίσουν ελεύθερα.

Μάλιστα έχει καταγραφεί ότι το θέμα των ραντεβού λειτουργεί ανασταλτικά για την αγορά, αφού πολλοί πολίτες αποφεύγουν να βγουν για ψώνια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν και self test στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα ελέγχονται και για τον κορωνοϊό. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα περιοριστεί ακόμη περισσότερα η διασπορά του ιού.

Οι ειδικοί θα συζητήσουν και το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων αλλά μόνο για τους μαθητές του Λυκείου. Σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί τόσο από το υπουργείο Υγείας όσο και από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι μαθητές του Λυκείου έχουν ξεκινήσει άλλωστε τα μαθήματα στο σχολείο, ενώ τα δια ζώσης μαθήματα στα φροντιστήρια θα συμβάλουν και προς τη βελτίωση της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.