Ανοίγουμε στα τυφλά: Ως 50% η πιθανότητα να κάνει λάθος το self test!

Ανοίγουμε στα τυφλά: Ως 50% η πιθανότητα να κάνει λάθος το self test!

Τι αποκάλυψε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Tο αρνητικό self test δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα, δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος διευκρινίζοντας ότι πιο αξιόπιστο από όλα τα τεστ είναι το μοριακό.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Open τόνισε ότι ενώ σε περίπτωση που λάβουμε αρνητικό αποτέλεσμα στο self test είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην επαναπαυόμαστε ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει μία σημαντική πιθανότητα 40% – 50% το τεστ στο οποίο υποβάλλεται ο πολίτης να είναι ψευδώς αρνητικό.

Τα αποτελέσματα του τεστ, ειδικά αν είναι αρνητικά, δε θα πρέπει να λαμβάνονται από τον πολίτη ως απόλυτα ασφαλή και θα πρέπει αυτός που το κάνει, να μην επαναπαυθεί και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα και να φορά μάσκα, συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Αντίθετα αν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό υπάρχει τρομερά υψηλή πιθανότητα να είναι όντως θετικό, πρόσθεσε ο κος Βασιλακόπουλος.

«Με το self test θα βρούμε πάρα πολλούς από αυτούς που έχουν λοίμωξη με υψηλή συγκέντρωση, που είναι πολύ μεταδοτικοί. Θα χάσουμε και κάποιους αρνητικούς, δηλαδή κάποιους που έχουν τη νόσο, και θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να προσέχουμε. […]Αν υπήρχε λύση να βρίσκαμε όλους τους θετικούς και τους αρνητικούς, θα είχαμε λύσει το θέμα παγκοσμίως και θα είχε τελειώσει η πανδημία», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ενώ συμπλήρωσε ότι καλό είναι να γίνονται δύο self test για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.