Το «χρυσό» 0.34% καθηγητών-μαθητών: Γι’ αυτό ανοίγουν τα σχολεία αύριο…

Επιστροφή στα θρανία.
Ανοίγουν τα σχολεία: Η Δανία δείχνει τον τρόπο στην Ελλάδα για το πώς πρέπει να γίνει

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα- πέραν, εξυπακούεται, των απωλειών- που «έφερε» ο κορωνοϊός στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως: τι ακριβώς θα γινόταν με τα σχολεία;

Η εκπαίδευση αποτελεί πυλώνα μιας κοινωνίας και το γεγονός πως, υπό το φόβο της περαιτέρω διασποράς του ιού, τα σχολεία παρέμειναν για τεράστιο χρονικό διάστημα κλειστά από πέρυσι τον Μάρτιο, αποτελούσε γιγαντιαίο ζήτημα.

Οι μαθητές όλων των ηλικιακών βαθμίδων στράφηκαν, αναγκαστικά, στην τηλεκπαίδευση μένοντας σπίτι, όμως είναι κοινό μυστικό πως η φυσική παρουσία στην τάξη δεν «αντικαθίσταται» ούτε… υποκαθίσταται.

Έτσι, η κυβέρνηση πήρε την απόφαση από αύριο 12 Απριλίου οι μαθητές των Λυκείων να επιστρέψουν στα θρανία, δεδομένου του ότι πολλοί εξ αυτών θα κληθούν να δώσουν και πανελλήνιες εξετάσεις.

Με τα self tests, που έφτασαν προ ολίγων ημερών στη χώρα μας, να παίζουν ρόλο αρωγού στην προσπάθεια επιστροφής στα θρανία, παιδιά και καθηγητές κάνουν το… comeback, με τ’ αποτελέσματα να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Γιατί το λέμε αυτό;

Πολύ απλά γιατί σε 55.809 self tests που διενεργήθηκαν την Κυριακή, ο αριθμός των θετικών μαθητών και εκπαιδευτικών ανερχόταν μόλις σε 193- μιλάμε δηλαδή για ποσοστό θετικότητας μόλις 0.345%!

Ένα, αν μη τι άλλο, αισιόδοξο στοιχεία που μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα λίγο καλύτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τον τομέα της εκπαίδευσης.

Έτσι δεν είναι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ