Το τέλος της πανδημίας: Ο μήνας που η Ελλάδα θα φτάσει σε ανοσία της αγέλης όπως η Αγγλία

Πότε αποκτούν ανοσία στον κορωνοϊό οι εμβολιασμένοι

Μετράμε πλέον αντίστροφα

Η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας παραμένει στο κόκκινο, όμως εκτός από τις αρνητικές ειδήσεις που μας μαυρίζουν την ψυχή κάθε μέρα, υπάρχουν και καλά νέα. 

Μετά την Βρετανία που έφτασε στην πολυπόθητη ανοσία της αγέλης πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο μήνας- κλειδί και για τη χώρα μας που θα δει το τείχος ανοσίας να αναχαιτίζει τον ιό. 

Η απάντηση είναι ότι πλέον αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα. Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους ο οποίος έχει την ευθύνη του προγράμματος «Ελευθερία», σε έναν περίπου μήνα θα έχουμε το πρώτο χαμηλό τείχος ανοσίας, καθώς θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 συμπολίτες μας. 

Τότε θα δούμε την πρώτη σημαντική μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Ισραήλ.

Με τις δόσεις των εμβολίων να αυξάνονται σημαντικά τους επόμενους μήνες και το άνοιγμα νέων εμβολιαστικών κέντρων ο κ. Θεμιστοκλέους εκτιμά ότι η χώρα μας θα φτάσει στην ανοσία της αγέλης μέσα στον Ιούλιο. 

Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις τότε σε περίπου 90 μέρες από σήμερα θα μπορούμε πλέον με σιγουριά να μιλάμε για την αρχή του τέλους του εφιάλτη και την επιστροφή στην κανονικότητα που τόσους μήνες ακούμε, αλλά δεν βλέπουμε. 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.