Κατάλαβε κανείς τι θα γίνει τελικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα;

Όχι ταξίδια, όχι σινεμά: Τι δεν θα μπορούν να κάνουν πια οι αρνητές του εμβολίου

Τα διφορούμενα μηνύματα από στελέχη της κυβέρνησης.

Πολλές και διφορούμενες είναι οι απόψεις που έχουν καταγραφεί αλλά και οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι των επιλογών από κυβερνητικά στελέχη αλλά και μέλη της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων, για το τι θα γίνει τελικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης 7 Απρίλιου, στο Star, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσει τι θα γίνει τελικά ρίχνοντας το «μπαλάκι» στην επιτροπή των ειδικών.

«Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας. Όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας για το Πάσχα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δελτίο του Star.

Το πρωί της Πέμπτης, ο  υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε ότι οι αποφάσεις για μετακινήσεις από νομό σε νομό θα ληφθούν οριακά πριν την περίοδο που ξεκινούσε παραδοσιακά η μεγάλη έξοδος από τα αστικά κέντρα, δηλαδή, λίγο πριν τη Μεγάλη Βδομάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, δήλωσε ότι η πορεία του εμβολιασμού είναι πολύ σημαντική ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των μετακινήσεων του κόσμου στα χωριά του, όμως εξαρτάται από τη ροή τους.

Δύο ημέρες πριν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ξεκαθαρίσει ότι η εστίαση δεν πρόκειται να ανοίξει πριν τις 15 Μαΐου, δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα. Το άνοιγμα της θα συμπέσει με το άνοιγμα του τουρισμού, οπότε ακόμα και αν επιτραπούν οι μετακινήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα καταστήματα στην επαρχία θα παραμένουν κλειστά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.