Η τρομακτική πρόβλεψη για 900 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ το Πάσχα

Πρόβλεψη - εφιάλτης για 1.000 διασωληνωμένους

Ο καθηγητής Σαρηγιάννης προβλέπει αύξηση των διασωληνωμένων τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε νωρίτερα το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» προβλέποντας αρχικά μία μικρή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα, ως αποτέλεσμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου και των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Μία τέτοια αύξηση δεν είναι προς το παρόν ανησυχητική αλλά θα γίνει αν η τάση αυτή συνεχιστεί και τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Παρότι δεν ήταν αρνητικός στην ελάφρυνση του μέτρου για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, ήταν απόλυτος ότι πολύ δύσκολα θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας υπό αυτές τις συνθήκες και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για την Μεγάλη Εβδομάδα οι προβλέψεις του καθηγητή είναι τουλάχιστον ανησυχητικές αφού όπως τόνισε το ΕΣΥ θα πιεστεί πάρα πολύ και θα φτάσει σε νούμερα ρεκόρ διασωληνoμένων πριν την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με το μαθηματικό του μοντέλο, το οποίο έχει μικρό σφάλμα και αποκλείσεις συνήθως από τα πραγματικά νούμερα, στις 28 Απριλίου, τη Μεγάλη Τρίτη δηλαδή, η πρόβλεψη κάνει λόγω για 900 ασθενείς διασωληνωμένους στις Μ.Ε.Θ. του Ε.Σ.Υ.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι παρότι φαίνεται η «κόκκινη» Αττική να δείχνει σημάδια σταθεροποίησης στα κρούσμα, σε άλλες περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και η Κοζάνη, η τάση δείχνει να είναι σαφώς αυξητική. Για τη Θεσσαλονίκη μάλιστα έκανε λόγω για πρόβλεψη που θα θυμίζει ημέρες Νοεμβρίου στην πόλη, όταν και ξεκίνησε νωρίτερα από τις υπόλοιπες περιοχές το lockdown.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.