Ποια εστίαση; Προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων

Η ημερομηνία - κλειδί για το άνοιγμα της εστίασης

Η απάντηση του υπουργού για τις ελπίδες ανοίγματος της εστίασης πριν το Πάσχα.

Στην πρωινή εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για την καθυστέρηση στο άνοιγμα της εστίασης η οποία μπορεί να τοποθετηθεί μετά το Πάσχα, στις αρχές Μαΐου.

Ο υφυπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα δεν είναι η εστίαση αλλά το άνοιγμα των λυκείων.

«H προτεραιότητα σε αυτήν την φάση είναι να ανοίξουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη τα Λύκεια, δεδομένου ότι έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά, ενώ υπάρχουν και οι εξετάσεις των παιδιών. Αυτό έχει συζητηθεί στην Επιτροπή και θα τεθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Σκέρτσος ενώ πρόσθεσε όσον αφορά την οικονομική στήριξη που έρχεται από την κυβέρνηση:

«Το πακέτο οικονομικής στήριξης που εφαρμόζει η κυβέρνηση, είναι γενναίο, καλύπτει όλες τις περιπτώσεις και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους μέχρι να βγούμε οριστικά από αυτήν την κρίση.

Το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα έλθει να συμπληρώσει με πρόσθετους Κοινοτικούς πόρους και να κινητοποιήσει ιδιωτικά κεφάλαια για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και να στηρίξουμε τις υφιστάμενες […]Πολλά προγράμματα τα οποία θα εφαρμοσθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Εργασίας για να στηρίξουμε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Συνεπώς κανείς δεν θα μείνει ξεκρέμαστος»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.