«Γονατίζει» το ΕΣΥ με 635 νέες εισαγωγές

«Γονατίζει» το ΕΣΥ με 635 νέες εισαγωγές

Τι δείχνουν οι αριθμοί.

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση παραμένει το ΕΣΥ έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώθηκε νέο ρεκόρ διασωληνωμένων με 755 ασθενείς να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από αυτούς, οι 477 είναι άνω των 65 ετών, οι 263 ηλικίας 40-64 ετών και άλλοι 15 ασθενείς είναι στη νεότερη ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών. Το ιδιαίτερο στοιχείο έχει να κάνει με ποσοστό των διασωληνωμένων ασθενών ηλικίας 18-64 ετών που φτάνει πλέον το 37%.

Το ποσοστό αυτό δείχνει ότι ο ιός μπορεί να προσβάλλει σοβαρά και νεότερους ασθενείς.

Ο Απρίλιος ξεκίνησε με 635 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Συνεχίστηκε έτσι η δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία όλης της επικράτειας φέρνοντας το σύστημα υγείας στα όριά του.

Την τελευταία ημέρα του Μαρτίου καταγράφηκαν άλλες 628 εισαγωγές, με περισσότερες από τις μισές στην Αττική. Ο αριθμός ήταν ο μεγαλύτερος που καταγράφηκε από το ξεκίνημα της πανδημίας στην Ελλάδα και είναι ενδεικτικός της πίεσης που έχει δημιουργηθεί στο σύστημα υγείας.

Λιγότερες από τις μισές εισαγωγές έγιναν στα νοσοκομεία της Αττικής δίνοντας μία μικρή ανάσα στο υγειονομικό προσωπικό που δίνει τον δικό του αγώνα μέσα στις εντατικές και στις απλές κλίνες. Σημειώνεται, ότι όπως έχει τονίσει η Βάνα Παπαευαγγέλου ακόμη κι αν δε γίνονταν καθόλου εισαγωγές το επόμενο χρονικό διάστημα, η πίεση στα νοσοκομεία όλης της χώρας θα διαρκούσε τουλάχιστον δύο εβδομάδες μέχρι να ξεκινήσει η αποσυμπίεση.

Πρέπει να πούμε ότι όπως έχει τονιστεί πολλάκις ο αυξημένος αριθμός νέων κρουσμάτων οδηγεί μαθηματικά σε περισσότερα βαριά περιστατικά που καταλήγουν στο νοσοκομείο ακόμη και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.