Η εκκωφαντική σιωπή του Σωτήρη Τσιόδρα

Η εκκωφαντική σιωπή του Σωτήρη Τσιόδρα

Η απουσία του γεννά απορίες.

Ήταν ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη της ενημέρωσης των πολιτών κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατάφερε με το μειλίχιο ύφος του να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Μάλιστα, ήταν τόσο δημοφιλής που το ποσοστό του σε ορισμένες δημοσκοπήσεις ξεπερνούσε το 90% τους πρώτους μήνες εμφάνισης της πανδημίας. Ο ίδιος έκανε μία από τις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις μέσα στον Μάιο όταν μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά ανακοίνωσε την άρση των μέτρων περιορισμού που ήταν σε ισχύ από τον Μαρτίου του 2020.

Έκτοτε ο Σωτήρης Τσιόδρας παραμένει σιωπηλός.

Ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων κάνει ελάχιστες πλέον δημόσιες εμφανίσεις στις ενημερώσεις για τον κορωνοϊό παρά το γεγονός ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι που σχολίασαν την απουσία του από την ενημέρωση της Τετάρτης ενώ την προηγούμενη μέρα είχε ανακοινωθεί το ρεκόρ των 4.340 νέων κρουσμάτων.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εργάζεται μαζί με την ομάδα του στην επιτροπή και είναι αυτός που συμβουλεύει πολλές φορές των Πρωθυπουργό. Ωστόσο η σιωπή του προκαλεί αρκετές απορίες. Μην ξεχνάμε ότι έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί αναφορές για διαφωνίες του καθηγητή σχετικά με τα μέτρα που προτείνει η επιτροπή.

Ο ίδιος βέβαια ούτε έχει διαψεύσει ούτε έχει επιβεβαιώσει τις συγκεκριμένες φήμες. Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον τυχόν τοποθέτησή του τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.