Η οργισμένη πρόταση Βασιλακόπουλου: Εμβόλιο αλλιώς αναστολή

Γιατί δε συμπεριλήφθηκε στους πρώτους εμβολιασμούς η συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα;

Tι πρότεινε ο πνευμονολόγος για τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ για ένα από τα φλέγοντα θέματα που έχουν προκύψει στην επικαιρότητα και αφορούν την άρνηση κάποιων υγειονομικών να εμβολιαστούν.

Ο καθηγητής ήταν πολύ αυστηρός στο μήνυμα που έστειλε σε γιατρούς και νοσηλευτές, όντας γιατρός και ο ίδιος, προτείνοντας ανοιχτά να υπάρχει αναστολή τους και πρόσληψη άλλων υγειονομικών στη θέση τους σε περίπτωση που δε δέχονται οι ίδιοι να εμβολιαστούν.

«Όπως είπε ο Βολταίρος τα δικαιώματα του ενός τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου. ο να δουλεύω σε ένα νοσοκομείο, όπου ο βασικός λόγος είναι να παρέχω υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας και με την άμυαλη συμπεριφορά μου να θέτω σε κίνδυνο την υγεία αυτών που προσπαθώ να νοσηλεύσω είναι κάτι που εμένα με προσωπικά με ξεπερνά.

Σε κάθε περίπτωση εάν κάποιος υγειονομικός δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, μπορεί κάλλιστα να το αναφέρει και να τεθεί σε αναστολή εργασίας από το κράτος και στην θέση του να προσληφθεί ένας μη αρνητής του εμβολίου».

Ενώ πρόσθεσε «Εάν μετά κολλήσεις, θα σου φταίει το κράτος που δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.