Πότε προγραμματίζεται το άνοιγμα της εστίασης

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ακολουθεί η εστίαση;
Πότε προγραμματίζεται το άνοιγμα της εστίασης

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε επίσημα το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως τόνισε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων τόνισε ότι ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε η ψυχολογική κούραση των πολιτών από το συνεχές lockdown που είναι σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2020.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε μάλιστα ότι τυχόν εικόνες συνωστισμού τα Σαββατοκύριακα θα οδηγήσει σε αναίρεση της άρσης. Έτσι από τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια στους σε καταστήματα του λιανεμπορίου με χρονικό όριο τις 3 ώρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετέθεσε ακόμη τις όποιες αποφάσεις για τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα.

Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί είναι τι θα γίνει με την εστίαση που παραμένει κλειστή από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Οι ιδιοκτήτες έχουν επισημάνει άλλωστε ότι πολλές από τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές οδηγούνται σε οριστικό λουκέτο.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο το άνοιγμα της εστίασης θα γινόταν κοντά στις 15 Απριλίου και το αργότερο μέχρι τις 20 Απριλίου. Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας όμως οδηγεί τους κυβερνώντες σε δεύτερες σκέψεις.

Το άνοιγμα της εστίασης, σύμφωνα με το ethnos.gr θα μετατεθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου και κοντά στο Πάσχα. Μάλιστα, πλέον, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει ακόμη και το άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα, στην περίπτωση κατά την οποία τα καθημερινά νέα κρούσματα παραμείνουν στα ύψη.

Σε περίπτωση πάντως που τα νούμερα του κορωνοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τότε θα πρέπει να αποκλειστεί και το σενάριο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Αυτό σημαίνει ότι το Πάσχα στο χωριό πρέπει να το ξεχνάμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ