Γιατί οδηγούμαστε σε ακόμη μεγαλύτερο ρεκόρ κρουσμάτων

Γιατί οδηγούμαστε σε ακόμη μεγαλύτερο ρεκόρ κρουσμάτων

Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Πάνω από 4.000 κρούσματα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Τρίτης. Ο αριθμός των 4.340 νέων περιστατικών σε 24 ώρες αλλά και οι 741 διασωληνωμένοι είναι ρεκόρ για την Ελλάδα που βάλλεται σημαντικά από το τρίτο κύμα του κορωνοϊού.

Αυτό που προκαλεί απορία είναι πώς είναι δυνατόν τα κρούσματα να αυξάνονται ενώ η χώρα είναι σε καθεστώς lockdown από τον Νοέμβριο. Η πιο απλή απάντηση που μπορεί να δώσει κάποιος είναι ότι δεν τηρούνται πλέον τα μέτρα.

Η κούραση των πολιτών είναι εμφανής με αποτέλεσμα να υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού σε κεντρικά σημεία των πόλεων.

Όπως φαίνεται όμως τα 4.000 κρούσματα δεν θα είναι το ρεκόρ κρουσμάτων που θα ανακοινώσει η Ελλάδα. Το self test που έρχεται στη ζωή μας αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι στιγμής για τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για ένα ακόμη όπλο στην προσπάθεια για έλεγχο της μετάδοσης του κορωνοϊού. Με δεδομένο ότι στη χώρα μας αναμένεται να γίνονται 150.000 self test στην ημέρα, ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινώνονται από το υπουργείο Υγείας θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Κάτι ανάλογο είχε τονίσει και ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό την Παρασκευή. Είχε επισημάνει μάλιστα ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πολιτών είναι θετικό στον ιό αλλά δεν το γνωρίζει αφού δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Με το self test πάντως, αναμένεται σύμφωνα με τους ειδικούς να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος έλεγχος της διασποράς του ιού. Οι αριθμοί δείχνουν πάντως ότι η κατάσταση στην Αττική έχει ξεφύγει προ πολλού ενώ δυσκολεύει ξανά και στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.