Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη: «H καραντίνα δεν υπάρχει…»

Εμφύλιος στη ΝΔ: Ολομέτωπη επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ποιες είναι οι εξαγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου ανοίγουν τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 FM.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πρότεινε στην επιτροπή να ανοίξει το λιανικό εμπόριο τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ενώ παράλληλα εισηγήθηκε μαζί με τα κομμωτήρια να ανοίξουν και τα ινστιτούτα αισθητικής για να μην μεταφέρεται η πελατεία στους γιατρούς.

Όσον αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων το νέο σχέδιο προβλέπει αλλαγή της μετακίνησης με κωδικό στο 13033 αλλά προβλέπεται νέος κωδικός στο 13032 και περιορισμό στον χρόνο μετακίνησης για αγορές. Η πρόταση του υπουργείου αφορά τρίωρη μέγιστη παραμονή των πολιτών στα καταστήματα αλλά δεν αποκλείεται από την επιτροπή να υπάρξει πρόταση για δίωρη παραμονή.

Μεταξύ άλλων καταργείται και η επιλογή του click away με τον υπουργό να έχει την εξήγηση για την απόφαση αυτή.

«Γιατί κάποια καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο και κατά συνέπεια δεν θέλουμε να δημιουργηθούν συνθήκες αθεμίτου ανταγωνισμού», εξήγησε ο υπουργός.

Συζητώντας για τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις της επιτροπής για τη χαλάρωση και το άνοιγμα της αγοράς ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η καραντίνα δεν υπάρχει στην πράξη, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πλατείες δεν μπορούσες να διακρίνεις το γκαζόν».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.