Δεύτερες σκέψεις για την άρση των μέτρων μετά το διπλό αρνητικό ρεκόρ

Δεύτερες σκέψεις για την άρση των μέτρων μετά το διπλό αρνητικό ρεκόρ

Τι θα αποφασίσει η επιτροπή.

Διπλό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Υγείας. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, καταγράφηκαν 4.340 νέα περιστατικά σε 24 ώρες ενώ 741 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Το νέο ρεκόρ ήρθε λίγες περίπου πριν την κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για την μερική άρση του lockdown. Εδώ και μέρες άλλωστε σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε άνοιγμα του λιανεμπορίου ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και το άνοιγμα των σχολείων.

Ωστόσο μετά το νέο ρεκόρ παραμένει αμφίβολο αν οι επιστήμονες θα ανάψουν το πράσινο φως.

Θα φαίνεται άλλωστε παράλογο να αποφασίζεται το Lockdown με τα μισά περίπου κρούσματα και να αίρεται με νέο ρεκόρ περιστατικών. Την ίδια ώρα, ο δείκτης θετικότητας στις ανακοινώσεις της Τρίτης, με 65.979 τεστ έφτασε στο 6,5.

Ο δείκτης είναι πάνω από το 4 που έχουν θέσει οι επιστήμονες ως όριο συναγερμού, αλλά σταθεροποιημένος κοντά στο 6, όπως είναι εδώ και αρκετές ημέρες. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη στην Αττική όπου καταγράφηκαν πάνω από 2.000 κρούσματα ενώ ζορίζει ξανά στη Θεσσαλονίκη.

«Η απάντηση είναι ότι θέλουμε να ανοίξει η κοινωνία υπό την προϋπόθεση ότι με το σενάριο που θα φτιαχτεί θα μπορέσει να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι υπαρκτός» σημείωσε σχετικά ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος στο Mega.

Ο καθηγητής Βατόπουλος είναι και μέλος της επιτροπής και απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση σχετικά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Μην ξεχνάμε ότι όπως έχει σημειώσει πολλές φορές η Βάνα Παπαευαγγέλου, η αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στα νοσοκομεία.

Όπως είπε μάλιστα την περασμένη Παρασκευή, ακόμη και αν τα κρούσματα μηδενίζονταν η πίεση στα νοσοκομεία θα παρέμεινε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μέχρι να αρχίσει η αποσυμπίεση του συστήματος υγείας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.