Ίλιον: Η πρώτη εκτίμηση για τον θάνατο της 65χρονης μετά το εμβόλιο

«Ποιοι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό - Λάθος η σειρά στην Ελλάδα»

Μια τραγική είδηση

Ανησυχία προκάλεσε η τραγική είδηση του χαμού μιας 65χρονης γυναίκας μισή ώρα περίπου μετά τον εμβολιασμό της στο Ίλιον.

Όπως είναι λογικό πολλοί συνέδεσαν το τραγικό γεγονός με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς είναι πολύ νωρίς να δοθεί μια οριστική απάντηση για το τι συνέβη στην άτυχη γυναίκα, εντούτοις ιατρικοί κύκλοι σημειώνουν ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σοβαρής επιπλοκής σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από εμβόλιο.

Θεωρούν ότι δεν έχει σχέση το εμβόλιο, σημειώνουν όμως ότι η ιατροδικαστική έρευνα θα δώσει τις απαντήσεις και θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος πριν πάρει στα χέρια του τα δεδομένα της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου ανέστειλε την Τρίτη τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid για όλους τους πολίτες κάτω των 60 ετών, μετά την διαπίστωση 31 περιστατικών θρομβώσεων.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η εν λόγω οδηγία αναμένεται να επεκταθεί και στο Μόναχο, ενώ το απόγευμα συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Υγείας των κρατιδίων για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.