Η χειρότερη ημέρα της πανδημίας: Πάνω από 4.000 κρούσματα

Η χειρότερη ημέρα της πανδημίας: Πάνω από 4.000 κρούσματα

Τι νούμερα αναμένονται να ανακοινωθούν το απόγευμα.

Mπορεί μόλις χτες η επιτροπή των ειδικών να συνεδρίαζε με σκοπό την ανακοίνωση χαλάρωσης κάποιων μέτρων τις επόμενες εβδομάδες, σήμερα όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα φαίνεται να είχε χειρότερα από κάθε μέρα από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ως τις 11 το πρωί τα δηλωμένα επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν ξεπεράσει τα 3.000. Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται μέχρι το απόγευμα στις 18.00, όταν θα υπάρξει η καθημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, να υπάρξει νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, χωρίς να αποκλείεται να αγγίξει αυτό το νούμερο ακόμα και τα 4.000 κρούσματα.

Μέχρι στιγμής, χειρότερη ημέρα για τα ελληνικά δεδομένα, από άποψη αριθμού κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, ήταν η 23η Μαρτίου όταν και ανακοινώθηκαν 3.586 μολυσματικές περιπτώσεις.

Στην Αττική η κατάσταση είναι αυτή που επηρεάζει περισσότερο τη δραματική αύξηση αυτού του αριθμού, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι ακόμα δεν έχουμε δει την έκρηξη στα κρούσματα της περιφέρειας όπως είχαμε δει στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Νίκου Καπράβελου διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι το λεκανοπέδιο της Αττικής είναι ένα ηφαίστειο που βράζει και πρέπει να αφήσουμε τους πειραματισμούς γιατί είναι έτοιμο να εκραγεί.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.