Γέμισαν νέους τα νοσοκομεία: Αυτό το νούμερο των διασωληνωμένων θα έπρεπε να μας τρομάζει

Το πιο δύσκολο 48ωρο του ΕΣΥ: Πάνω από 900 οι εισαγωγές

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου η πρόεδρος των ιατρών.

Εικόνες που δε θα έπρεπε να υπάρχουν στα νοσοκομεία, μετά από 5 μήνες σκληρών lockdown και απαγορεύσεων, είναι αυτές που περιέγραψε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ η πρόεδρος των γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Η γιατρός δήλωσε φοβισμένη όταν αντικρίζει τέτοιες εικόνες στο νοσοκομείο που εργάζεται ενώ έριξε βόμβα αποκαλύπτοντας ένα νούμερο που θα έπρεπε να τρομάζει περισσότερο απ’ όλα αυτήν την περίοδο. Η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών αποκάλυψε ότι το 70% των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία είναι πλέον νεαρά σε ηλικία άτομα.

Η κυρία Παγώνη τόνισε την τραγικότητα του να βλέπουμε ανθρώπους ηλικιών 35-50, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, να διασωληνώνονται.

Από την προσωπική της εμπειρία σε εφημερία του νοσοκομείου Γεννηματάς, η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας και Πειραιά, μετάφερε ότι υπήρξαν 73 εισαγωγές σε απλές κλίνες και 15 σε κλίνες ΜΕΘ, προσθέτοντας παράλληλα ότι περιμένουν οι γιατροί να αδειάσουν άλλες ΜΕΘ σε άλλα νοσοκομεία καθώς οι κλίνες ΜΕΘ του Γεννηματά είναι γεμάτες.

Η αυξημένη μεταδοτικότητα, της τάξης του 40-60% σε νεαρές ηλικίες. όπως επεσήμανε η γιατρός είναι ο σπουδαιότερος λόγος αυτής της μεταστροφής στις ηλικίες των διασωληνεμένων, παράλληλα με τη χαλάρωση των μέτρων από την πλευρά των νέων οι οποίοι, όπως παρατήρηση η κα Παγώνη, όχι απλά δεν τηρούν τις αποστάσεις αλλά σε πολλές περιπτώσεις δε φορούν καν μάσκα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.