Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Δεκάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Πρόβλεψη - σοκ για 3.000 κρούσματα και 550 διασωληνωμένους

Το ΕΣΥ εξακολουθεί να πιέζεται.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται εδώ και εβδομάδες το ΕΣΥ που πιέζεται αφόρητα από τον κορωνοϊό. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές και ο Βασίλης Κικίλιας τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Αττικής είναι σε οριακή κατάσταση.

Αυτό αποτυπώνεται με δραματικό τρόπο στους αριθμούς της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών τις τελευταίες δύο ημέρες έφτασε τους 699 ενώ αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο όσο δεν πέφτει ο αριθμός των νέων περιστατικών που ανακοινώνεται.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την Τρίτη σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων με υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει πάνω από 3.500 νέα περιστατικά.

Όσον αφορά τον δείκτη μεταδοτικότητας του ιού (rt) είναι oριακά πάνω από το 1 (1,02) ενώ το ποσοστό θετικότητας την περασμένη εβδομάδα ήταν στο 5,96% σε σύνολο 265.759 τεστ.

Κατάσταση πολέμου εξακολουθούν να βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής. Προχθές έγιναν 159 νέες εισαγωγές ασθενών με COVID-19, έναντι 240 τα προηγούμενα δύο 24ωρα. Παρά τον μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής, οι γιατροί περιγράφουν με δραματικούς τόνους την κατάσταση στις εφημερίες.

Χθες οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ήταν περισσότεροι από 60, και είναι ενδεικτικό ότι στο Κρατικό Νίκαιας σημειώθηκε «αρνητικό ρεκόρ» με 16 ασθενείς που περίμεναν να εισαχθούν σε μονάδα. Σύμφωνα δε με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν καταγραφεί σε αρκετά νοσοκομεία θάνατοι διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Αυτά τα δεδομένα έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό τα καταστήματα λιανικής πώλησης θα άνοιγαν στις 29 Μαρτίου, ωστόσο αυτό παραμένει αμφίβολο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.