Σε δύσκολη θέση ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του.
Σε δύσκολη θέση ο Ερντογάν

Ακόμη μία δύσκολη κατάσταση έχει να αντιμετωπίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η τουρκική λίρα έκανε «βουτιά» μετά την απόφαση για καρατόμηση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.

Η οικονομία της χώρας είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Δεν είναι μάλιστα εκείνοι που αναφέρουν ότι και με τον κορωνοϊό να χτυπάει τη χώρα, δε θα αργήσει να ζητήσει ξανά τη βοήθεια του διεθνούς νομισματικού ταμείου.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Καλώ τους διεθνείς επενδυτές, που επενδύουν στη χώρα μας, να εμπιστευθούν τη δύναμη και τις δυνατότητες της Τουρκίας» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος σε στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι οι κλυδωνισμοί στις διεθνείς αγορές δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική δυναμική και τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας του.

Επιχειρηματολογώντας, ο πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε έμφαση στη δημσοιονομική πειθαρχία και τη δέσμευση της Άγκυρας στους κανόνες της ανοιχτής αγοράς, λέγοντας ότι, χάρη σε αυτές τις «αξίες», η χώρα του έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να είναι ανθεκτική στα οικονομικά «σοκ». «Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα πετύχουμε μία πολύ καλύτερη θέση, αναπτύσσοντας την οικονομία μας στη βάση των επενδύσεων, της παραγωγής, της απασχόλησης και των εξαγωγών» κατέληξε ο Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ