Βόμβα στον ελληνικό τουρισμό: Παράνομα τα ταξίδια εκτός Αγγλίας μέχρι 1η Ιουλίου

Και όμως θα υπάρχουν ελληνικά νησιά που θα κάνουν ελέγχους για κορωνοϊό

Το σχέδιο Θεοχάρη για τους Βρετανούς τουρίστες βυθίζεται.

Βόμβα στο ελληνικό σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού δοκιμαστικά από τα μέσα Απριλίου και σε φουλ ρυθμούς από τον Μάιο ρίχνει η απόφαση ενίσχυσης των περιοριστικών μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Το ελληνικό σχέδιο, το οποίο είχε πρώτα διαρρεύσει στους Time του Λονδίνου, έκανε λόγο για προτεραιότητα εμβολιασμών σε ανθρώπους που εργάζονται στον τουρισμό, σε αεροδρόμια και λιμάνια, ώστε η Ελλάδα από τον Μάιο να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους Βρετανούς τουρίστες.

Μάλιστα τα σχεδόν 30 εκατομμύρια εμβολιασμών στον ενήλικο πληθυσμό του Η.Β. ήταν μία ελπιδοφόρα είδηση για τον όγκο του τουρισμού που θα περίμενε η Ελλάδα. Υπολόγιζε όμως χωρίς τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη 25 Μαρτίου, τα μέτρα περιορισμού εξόδου από τη χώρα αναμένεται να αυστηροποιηθούν στο Η.Β. τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Τα πρόστιμα για όσους Βρετανούς θελήσουν να τα σπάσουν θα είναι ύψους 5.000 στερλίνων. Ταξίδια θα επιτρέπονται μόνο σε όσους έχουν σοβαρούς λόγους μετακίνησης, όπως οι σπουδές ή η εργασία, κλείνοντας το παράθυρο για διεθνή ταξίδια για λόγους αναψυχής και διακοπών.

Οι υπουργοί μάλιστα της κυβέρνησης φαίνονται όλο και πιο απαισιόδοξοι στο άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών μετά τις 17 Μαΐου βλέποντας το τρίτο κύμα του κορωνοϊού να σαρώνει την Ευρώπη, ζητώντας από τους Βρετανούς πολίτες να είναι συγκρατημένοι στις κρατήσεις ταξιδιών μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.