Ανακοινώσεις Παρασκευής: Αρνούνται να βάλουν την υπογραφή τους σε αυτό το μέτρο οι λοιμωξιολόγοι

Η διαφωνία Τσιόδρα με τις επιλογές της κυβέρνησης

Δύσκολες καταστάσεις

Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη κατάσταση από την αρχή του εφιάλτη του κορωνοϊού. Το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του, η διασπορά του ιού στην πρωτεύουσα είναι τρομακτική και σημάδια βελτίωσης της κατάστασης στο επόμενο δεκαήμερο τουλάχιστον δεν υπάρχουν. 

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη η χώρα θα βρίσκεται στο κόκκινο και ο αριθμός των κρουσμάτων στα ύψη. 

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι λοιμωξιολόγοι αρνούνται να βάλουν την υπογραφή τους σε μέτρα χαλάρωσης των περιορισμών καθώς θεωρούν ότι αν το κάνουν θα είναι σαν να πυροβολούν τα πόδια τους. 

Έτσι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και στη συνέχεια το άνοιγμα και της εστίασης πάνε πολύ πιο πίσω και οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν το πράσινο φως όσο η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. 

Το κλίμα στην επιτροπή είναι εξαιρετικά βαρύ καθώς οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να μιλήσει για άνοιγμα της οικονομίας με αποτέλεσμα να τους φέρει στην άχαρη θέση να εμφανίζονται αυτοί στα μάτια του κόσμου ως υπαίτιοι για την μη άρση των περορισμών.    

Η κυβέρνηση με τη σειρά της εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την διγλωσσία των μελών της επιτροπής και απ’ τα αργά αντανακλαστικά της, γεγονός που φέρνει όλο και πιο κοντά τις αλλαγές στη σύνθεσή της….

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.