Ξεχάστε τη λήξη του lockdown: «Δεν περνάει καν απ’ το μυαλό μας»

Αλαλούμ με τις «ζώνες κορωνοϊου»: Κίνδυνος lockdown μέσα σε λίγες ημέρες

Ο Γώγος ρίχνει «βόμβα» για την παράταση της καραντίνας.

Άλλη μία βόμβα όσον αφορά το σταδιακό άνοιγμα των εμπορικών κλάδων και της άρσης του lockdown έριξε ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ερωτώμενος για το πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου ο καθηγητής ήταν κατηγορηματικός ότι «Αυτή τη στιγμή το βάρος είναι τέτοιο που δεν περνάνε από το μυαλό μας τέτοιες σκέψεις». 

«Το άνοιγμα δραστηριοτήτων θα μπορούσε να ξεκινήσει όταν αρχίσει ο μέσος όρος των κρουσμάτων πέφτει σημαντικά και σταθερά και φτάσουμε στα 1.000 τότε αυτό σημαίνει ότι η πανδημία θα είναι προς τα κάτω».

[…]Για 3-4 ημέρες ακόμα θα έχουμε τέτοιους αριθμούς κρουσμάτων όπως αυτοί που ανακοινώθηκαν την Τρίτη. Την επόμενη εβδομάδα ελπίζω ότι θα υπάρχει μείωση»

«Παντού υπάρχει συγχρωτισμός ενώ υπάρχει και επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης καθώς σπρώχνει προς τα πάνω το δείκτη θετικότητας»

Μεταξύ άλλων σχολίασε και την έκτακτη επίταξη ιατρών συγκεκριμένων κλάδων «Χρειάζονται προσλήψεις, όμως δεν θα λύσουν το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Η επίταξη δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία.», ενώ πρόσθεσε ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο παρά μόνο ότι με τους εμβολιασμούς θα έχουμε μείωση των νοσηλευμένων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.